Wednesday, August 6, 2008

Sebalik Perceraian Cham VE dan Gambar Cham & Seorang Wanita Tersebar di Internet


Selepas perceraian Nora Danish dan Beego, industri hiburan mungkin dikejutkan dengan satu lagi berita pergolakan rumah tangga artis. Secara diam dan tidak ramai yang tahu, Charma Adizalilullah Abdul Khalil atau panggilan manjanya Cham anggota kumpulan VE telah dikatakan bercerai 3 bulan lalu.

Dikatakan, punca hubungan rumah tangga Cham berkecai akibat kehadiran orang ketiga. Budiey mendapat tahu orang ketiga adalah seorang GRO. Ceritanya, apabila isteri Cham, Kiki Karmila mendapat tahu yang Cham ada hubungan dengan seorang GRO dan pernah melihat dan menangkap mereka sedang bersama. Ini berlaku ketika Kiki dalam pantang. Mmm… kesiannya…

Dua tiga hari ini, Budiey ada terjumpa dengan beberapa gambar yang disebarkan melalui email dan internet.


“Hairan macam mana media dapat hidu cerita ini. Saya sedaya upaya merahsiakannya daripada tersebar. Bukan apa, bimbang ia diperbesar-besarkan dan ditokok tambah hingga mengeruhkan lagi keadaan. Ini adalah dugaan terbesar saya dan Kiki Karmila selepas lima tahun kami melayari rumah tangga. Saya tidak menyangka jadi begini kerana sebelum ini kami sangat bahagia. Bohong kalau saya cakap tak pernah bergaduh, sama seperti pasanganlain pasti ada pasang surutnya. Namun tidaklah sampai hubungan tercalar. Kami sudah lama kenal hati budi masing-masing.Sebelum berkahwin, kami bercinta enam tahun. Saya tidak faham mengapaselepas 11 tahun, tiba-tiba kami berdepan keadaan seperti ini. Walhalmasing-masing masih saling menyayangi,” katanya sebak.

Yang menjadi mangsa atas perpisahan adalah anak mereka, Citta Kaisara, 4, dan Citta Karamina, 2, dan Citta Kamilea, 3 bulan ini.

“Saya betul-betul kecewa dengan apa yang berlaku. Saya menyalahkan dirisendiri dan lebih memedihkan, anak ketiga kami baru lahir pada 20 April lalu.

“Sepatutnya kehadiran Citta Kamilea disambut dengan penuh bahagia, tetapi tidak sangka begini pula jadinya. Apa pun, saya berjanji akan memberinya kasih sayang secukupnya seperti bapa lain. Dia dan dua kakaknya darah daging saya, cinta hati saya. Saya dan Kiki kini berusaha mencari penyelesaian terbaik. Saya sangat menyayanginya dan anak.

“Saya tidak henti-henti berdoa masalah ini selesai secepat mungkin dan kami dapat bersama semula seperti dulu. Insya-Allah. Ini saja yang dapat saya kongsi, selebihnya terlalu peribadi untuk diceritakan. Mohon saya jangan buat spekulasi bukan-bukan, biar kami selesaikannya,” katanya yang mengharapkan pengertian ramai. - dipetik dari Harian Metro

No comments: