Monday, June 30, 2008

Najib nafi dalang kes dakwaan liwat Anwar... ?????

30/06/2008 2:22pm


KUALA LUMPR 30 Jun - Datuk Seri Najib Tun Razak menafikan beliau merupakan dalang dalam kes dakwaan liwat terhadap penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Timbalan Perdana Menteri menjelaskan, ahli-ahli politik Barisan Nasional (BN) tidak pernah terlibat dalam mengugut ahli-ahli politik.

Berkaitan dengan gambar lelaki tersebut dengan pegawainya, beliau memberitahu, lelaki yang membuat aduan terhadap Anwar itu datang ke pejabatnya untuk mendapatkan surat sokongan bagi mendapatkan pinjaman daripada Majlis Amanah Rakyat yang dibuat tiga bulan lepas.

``Lelaki terbabit merupakan seorang pemimpin pelajar dan adalah perkara biasa mengadakan perjumpaan dengan pegawai-pegawainya untuk mendapatkan sokongan.

``Lelaki terbabit juga ada mengambil gambar dengan menteri-menteri Kabinet lain,'' katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita ketika ditemui selepas menghadiri sidang Dewan Rakyat hari ini.

Najib mengulas mengenai tindakan seorang lelaki berusia 23 tahun membuat laporan di Pondok Polis Hospital Kuala Lumpur (HKL) pada pukul 5.45 petang mendakwa dia telah diliwat oleh majikannya yang juga seorang pemimpin politik di sebuah kondominium di Damansara pada 26 Jun lepas.

No comments: